barby6010 ناب رئيس المنتدى
عدد المساهمات : 1337 تاريخ الميلاد : 21/07/1993 تاريخ التسجيل : 06/06/2010 العمر : 30 المزاج : عادى
| موضوع: طريقة عمل شاورمه الفراخ يونيو 6th 2010, 20:59 | |
| السلام عليكم المقادير:- 1-2صدور فراخ مقطعة قطع صغيرة 2- 2 م ك مسطردة 3-1/2 علبة زبادى 4-فلفل اسود 5- 1م ك خل 6-قليل من عصير البصل 7-عصير نصف ليمونة او اقل من ذلك علشان الخل 8-(شطة +كمون+فلفل اسود+ملح+كسبرة مطحونة+بهارات الفراخ اذا وجدت)وكل هذه البهارات نضعها حسب الكمية اللى تحتاجيها 9- بصلة متوسطة مقطعة قطع صغيرة 10-فلفل اخضر رومى مقطع بالطول او حسب الرغبة 11- طماطم مقطعة بالطول مع القبام بازالة البذور ************************************************ طريقة التصينع 1- نقوم خلط جميع المكونات السابقة مع الفراخ وتتبيلها جيدا وكذلك البصل نضعه مع الفراخ 2-لانضع الفلفل والطماطم مع الفراخ فى التتبيلة 3-نترك الفراخ مع التتبيلة لمدة 4 ساعات او اكتر حسب الرغبة ونضعها فى الثلاجة 4- نقوم بتحمير الفراخ فى قليل من السمن ومعها البصل ايضا 5- بعد التأكد من الفراخ استوت نضع الفلف والطماطم آخر حاجة ونقلبهم تقلبتين مع الفراخ 6- نضعه فى العيش الفينو او الشامى وبالهنا والشفا ********************************************** | |
|