barby6010 ناب رئيس المنتدى
عدد المساهمات : 1337 تاريخ الميلاد : 21/07/1993 تاريخ التسجيل : 06/06/2010 العمر : 30 المزاج : عادى
| موضوع: طريقه عمل صينيه الكوسه بالبشاميل يونيو 20th 2010, 18:14 | |
| السلام عليكم طريقه عمل صينيه الكوسه بالبشاميل المقادير2 كيلو كوسة مقطعةنصف كيلو لحم مفرومةبصلتان كبيرتانفلفل اخضرفصين ثوم حسب الرغبةمعلقتين صلصة طماطم كبيرتانمقدار من الباشاميل (كيلو لبن + كوب دقيق + ملعقتان زبدة وملح وفلفل )
زيت ذرة او زبدة حسب الرغبة طريقة التصينع
شرى الكوسة وقطعيها حلقات واغسليها جيداً ثم ضعيها فى حلة او وعاء مع شوية زيت ذرة وشوحيها على النار وبعد كدة اتركيها مُغطاة فى القدر نفسة مدة عشر دقائق على نار هادئة حتى تلين قليلاً وتستوى ثم ارفعيها وتبليها بالملح والفلفل
الآن حضرى الحشوة بتقطيع البصل قطع صغيرة ثم شوحيها على النار جيداً ثم اضيفى اللحم المفروم ومعاه الفلفل المقطع صغيراً وقلبى واتركيه على النار حتى تمام السوى ثم اضيفى الطماطم وتبلى الحشو بالملح والفلفل احضرى صينية وادهنيها زيت او زبدة وضعى عليها نصف مقدار الكوسة ثم ضعى عليها طبقة خفيفة من الباشاميل ثم ضعى طبقة الحشو من فوقها ثم ضعى عليها الكمية المتبقية من الكوسة ثم ضعى طبقة الباشاميل فى نهاية الصينية ثم ادخليها بالفرن ولا تنسى تضعى على الوجة القيل من السمن حتى يحمر الوجة الآخر تترك لتبرد قليلاً ثم تُقدم ساخنة
وبالهنا والشفا(منقول)
| |
|