barby6010 ناب رئيس المنتدى
عدد المساهمات : 1337 تاريخ الميلاد : 21/07/1993 تاريخ التسجيل : 06/06/2010 العمر : 31 المزاج : عادى
| موضوع: كحك العيد بالعجمية (كل عام وانتم بخير) سبتمبر 7th 2010, 01:47 | |
| المقادير كيلو سمن / كيلو دقيق من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل زرة ملح – ٢ معلقة ريحة كحك سمسم – معلقة سكر طريقة التصينع ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن .. نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي.. حتي ينعم ويتشبع بالسمنه -نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع [size=21]مكسرات مفضل أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك .. نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره[/size] | |
|